Mumma

Sitter nere hos Jonas och gör typ ingenting. Har varit ledig idag och ska vara det imån och på torsdag också, helt dött på jobbet. Lite segt efter som jag inte får några pengar för att vara hemma men men jag gillar att sova så det är bra. Chefen sa att det skulle bli mycket aktivitet veckorna som kommer så då får jag väl jobba in dom pengarna jag missar nu.

Annars då.. ätit på några restauranger till sedan sist, lagade mat hemma igår SÅ GOTT. Båda kom fram till att det va godare och billigare än att äta ute men är man bekväma så är man antar jag.

Tränade idag, spinning med Jannica. Jäkligt svettigt och jäkligt tråkigt!

17 maj

Såklart efter gårdagen att jag va bakis i morse, jäkla champange säger jag bara.

Alltså lite väl det där med 17onde maj va. Underbart väder idag, vi tjejer har gått runt i hela Oslo idag. Jätte jättetrevligt. Tillochmed Cissi va med och Dea har varit upp på besök, bara lilla söta Pauline som inte är här hemma.

Nu väntar jag på två saker, min fina Jonas och Greys avsnitt.

En sak till om min borttappade väska. Min mobil är på och det är ingen som har ringt ifrån den. Odd, undra vart den är hän.

Tjarå, tjarå!


Lapp på anslagstavlan

Jag. Drack. Lite. Igår.

Min väska är spårlöst försvunnen, det vill säga min mobiltelefon och mitt Visa-kort och läppstift och tuggummi.
Jag skulle vara duktig och gå hem tidigt, kanske lite väl tidigt egentligen men så ser jag ESC på en tv skärm. En öl, Norge vinner och det öppnas champange sedan minns jag inte så mycket mer. Läskigt?! En aning.


livslust

Njut ni, det gjorde jag.


d e a d som är dead

Jag dog imorse!

k u l som är KUL

Trevligt att vara hemma hos tjejerna, varför har jag aldrig varit det innan?! Va på jobbet klockan sju, 7, SJU, sjuuu idag, sjukt. Kul, men det va tack vare Nenne så det är bra men mindre kul att det kom massor med KappAhl kuponger nu igen dessutom att hälften som fyller i kupongerna är efterblivna. Ett råd fyll inte i kuponger mera!!!

Annars till en rolig grej förutom att det är helg då. Jag fick mitt första projekt igår eller egentligen skulle man väl mer kunna säga mitt första riktiga ansvar, K U L.

Ishockey ikväll visst. Tja!


Lucky you and lucky me

Man skulle kunna beskriva de fyra senaste dagarna med mojito, sushi, entrecot, rabarber- citrus- och chokladdesserter och mys. Ett bra liv man har va.

Nu ær Jonas borta, ska bli trevligt att umgås med tjejerna litegrann iallafall.

I'm Mrs Lonley

Jonas och Morgan ska på 'gutt'-kväll ikväll så jag är lämnad här själv, så självklart att dom ska bort just ikväll också när mina vänner för en gång skull inte är hemma.

Jag har iallafall ett dussintals filmer att se slutet på för i varenda lilla film vi ska se på SOMNAR JAG i mittan av filmen. Kanske inte så konstigt att jag är trött när vi somnar mellan tolv och två på natten och min klocka sedan ringer kvart över sex på morgon. Jag vet inte vilken jag ska välja att se på bara, tråkigt att se på film själv.

Och så till en av dagarnas alla beslutsproblem, ska jag äta hamburgare (ifrån godaste hamburge-grillkiosken) eller sushi (var iallafall en vecka sedan sisit) eller ingenting (bulle, chirre och sånt som finns här hemma).

Jag har faktiskt gjort någonting idag, gått hela vägen fram och tillbaka Aker Brygge - Frogner, Froger - Aker brygge med min resaväska bara för att Oslo bestämde sig för att ha Oslomaraton just idag. Fick mig dock att få lite Australien feeling över det hela konka-på-väskan-grejen.

Jaja, får väl se hur kvällen går då!


Restaurangguiden

Jag skulle kunna ha en Oslos restaurang blogg här, det känns som att jag har atit på alla restauranger snart :) Folk borde unna sig mer restaurang besök. De senaste 7-8 månaderna har jag nog ätit på 20-30 olika restauranger och vissa av dom fler än en gång. Rätt sjukt ändå hur mycket pengar man lagt ut på det när man tänker efter. Men man ska leva så länge man lever, eller hur?! Även om jag ätit på flest restauranger här i Oslo så måste jag nästan säga att åttarätters på Ensemble i Köpenham och sjurätters på Restaurangen i Stockholm är det bästa jag har ätit typ någonsin.

Nä nu ska jag släpa mig hem till lägenheten sedan köpa massa gott till ikväll.



Godmorgon!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Skönt att vara ledig men jag har ingenting alls att göra. Jonas jobbar, affärerna är stängda, tjejerna är borta. Tråk!


Jag ska iallafall hitta en bra weekendresa som jag ska bjuda Jonas på i mitten av juni (födelsedag). Skit svårt ju, en huvudstad som är bra men ändå inte allt för dyr. Jag är så dålig på att hitta sånt själv men det är ju en suprise så jag kan inte fråga om hjälp direkt, det blir säkert bra.

Jag får väl göra det bästa av dagen, sola kanske med tanke på den spöklika bilden nedanför.


Me and my mother

Möt Oslos överklass

Idag har jag hjälpt till på en konfirmationsmottagning hos ett tja, överklass par skulle ma kunna säga. Det var min jobbarväns dotter som konfirmerade sig och hej vilket ståhej. Jäkligt stor vånning på 300km och dom är hur snälla som helst. Hela dagen kostade säkerligen en förmögenhet med all den goda maten osv. 

Det är tydligen tomt på Jonas restaurang så jag blev ner bjuden ner på kaffe och dessert, deras nya rabarber dessert.. Sååå gott, synd bara att jag proppat i mig en halv Ben&jerrys bara :) Sedan ikväll blir det lugnt med en öl, ska bli skönt att vara ledig imorgon. Tjarå!


Rabarberdesserten

Värsta takterrassen

Sista punken för tonight, snart slutar Jonas och då blir det ut i utlandet. Det känns lite så faktiskt. Sitter på åttonde våningen med öppen balkongdörr, vid havet och hör musik från utestället här i närheten, grymt säger jag bara.

Imorgon så ska jag iväg och hjälpa en dam på jobbet när hennes dotter har konfirmation (överklass ja) men sjukt snäll. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra, Jonas jobbar kväll imån igen så jag får helt enkelt jaga efter Tanjas nummer för hon är den enda som är kvar här i Oslo.

Finfina bilder ifrån 'min' takterrass, kommer bli mängder med frukostar och kvällar där uppe i sommar.

   

Roligast ever

Funderade lite och kom fram till att ta bort de gamla inläggen ändå, dåtid är dåtid fastän det va roligt att läsa va man en gång tänkt. Va såklart tvungen att spara bilderna på min gamla familj och mina två tjejer + inlägget om Kiwi för när jag läste det nu igen efter över ett år så va det SÅ TRÅKIGT. Vet att när jag skrev det så satt jag och flina för mig själv, ähh okej.

Tänkte bjuda på en av de första bilderna ifrån våran kamera. Kanske inte den bästa bilden men en jättefin bukett som jag fick när vi hade sju månader. Kärlek!


Hallå eller?!

Var nöjd med allt som livet ger
Och allting som du kring dig ser
Glöm bort bekymmer, sorger och besvär.


Hakuna Matata,
det är ord som är bra.
Hakuna Matata,
gör att man blir glad.
Inga bekymmer,
man är lycklig var dag.
Är en härligt fri,
filosofi.
Hakuna Matata.


Bekymmer heeela tiden, är det inte dittan så är det dattan. Mitt liv är ju ändå typ rätt perfekt. Jag är rik (hallåå jag bor i Norge) Jag har världens bästa pojkvän (som visar att han är det precis hela tiden) Jag har fina vänner (om jag snälla bara kunde visa att jag är lika fin jag toffel som jag är) Underbar familj. Och och och en framtid som jag vet kommer att bli grym (london och stockholm i sikte)

Se jag har för sjutton inte lov att klaga!!!! Okej, bekymmer kanske inte riktigt i sin helhet har riktigt med det här att göra utan mer 'gjorde jag det här bra? va ska sägas nu? osv' Skit samma orka lägga tid på att skriva ordet bekymmer när det redan finns i hjärnan så mycket.

Tjarå!

RSS 2.0